Nová okruhová závodní technika

I přesto, že letošní závodní sezona ještě zdaleka není u svého konce, již nyní pomýšlí tým Janík Motorsport na tu nadcházející. S tímto mimo jiné souvisí také zakoupení nové závodní techniky, určené k účasti v šampionátu Renault Clio Cup a následná pozvolná realizace plánovaného juniorského programu pod záštitou ORLEN UNIPETROL RPA, s.r.o..  

Tento vůz je ideálním nástupcem po závodění na motokárách a rovněž tím správným mezikrokem před vstupem do série TCR Eastern Europe, potažmo TCR Europe. Plánovaný juniorský program je přirozenou cestou pro mladé závodníky, kteří zamýšlí v motorsportu pokračovat a chtějí se posunout do závodních vozů. Juniorský program je také vhodný pro ty, kteří nemají předchozí zkušenosti a rádi by se věnovali motoristickému sportu. Díky tomu, že vozy nemají vysoký výkon a jsou v rámci série vyrovnané, jedná se o ideální příležitost i pro začínající jezdce.

Tým Janík Motorsport si klade za cíl, posunout závodní jezdce z motokár do závodních vozů a směřovat s nimi do závodních sérií TCR.