Další cenné body pro Janík Motorsport z „virtuální“ Daytony

V úterý 26. března se odehrál na okruhu v Daytoně druhý podnik Mercedes-Benz Virtual GP. Jezdci týmu Janík Motorsport Tomáš Hora a Petr Hermoch opět bodovali, když dojeli na pátém, respektive sedmém místě.

V kvalifikaci se lépe dařilo Tomáši Horovi, který zajel šestý nejrychlejší čas. Týmový kolega Petr Hermoch měl nakročeno mezi nejlepší, ale po chybě byl jedenáctý. V pětapadesátiminutovém závodě si Tomáš o pozici polepšil. Petr i přes úvodní nezaviněnou kolizi vystoupal i díky dodatečným penalizacím soupeřů až na konečné sedmé místo.

Tomáš Hora: „Závod se nesl v duchu šetření paliva až do povinných zastávek v boxech. Snažil jsem se ušetřit co to šlo, ale stejně se mi nepodařilo ušetřit tolik paliva, abych se udržel vedoucí skupiny. Po zastávce se ode mě utrhl i Martin Štefanko se Sirotkem. Věnoval jsem se bezchybné jízdě, abych auto dovezl do cíle na pátém místě, a to se taky povedlo.“

Petr Hermoch: „Na startu se o mě v první zatáčce z boku opřel roztočený Marko Gurčík a já tak nevědomě přišel o přední nárazník a jako bonus jsem dostal hnuté řízení. Ztratil jsem rychlost na rovinkách i v zatáčkách a celý závod mi to způsobovalo potíže. Po zastávkách v boxech jsem ještě navíc zjistil, že leadeři nabrali výrazně na tempu a výpočet paliva mi tak přestal vycházet, musel jsem proto šetřit za ostatními, abych dojel v pořádku do cíle i cooldown lap. Ve výsledku by z toho dle všeho mělo být 7. místo, s čímž jsem vzhledem k tomu, že jsem jel celý závod ve značné nevýhodě, celkem spokojený.“

V celkovém pořadí po dvou závodech je Tomáš Hora na průběžném čtvrtém místě mezi jezdci. Petru Hermochovi patří pozice sedmá. Mezi týmy figuruje Janík Motorsport na čtvrté příčce. Další závod se odehraje 16. dubna na americkém okruhu ve Watkins Glen.