ORLEN Janík Motorsport bude pokračovat s KTM na evropských okruzích

V minulém roce tým ORLEN Janík Motorsport ovládl okruhovou sérii TCR Eastern Europe a ve vybraných závodech nasadil v rámci ESET Cupu také speciál KTM X-BOW GTX. Společně s tovární podporou se šternberský tým podílel na vývoji vozu a tak letos opětovně nasadí KTM do sprintových a vytrvalostních závodů ESET Cupu.

V sezóně 2024 plánuje tým ORLEN Janík Motorsport jet kompletní sedmidílný kalendář ESET Cupu ve sprintových a vytrvalostních závodech. Za volantem KTM X-BOW GTX se vystřídají polský jezdec Carlo Czepiel, který hájil barvy českého týmu již loni v TCR a pak také Petr Koukola, kterého čeká premiérová sezóna v profesionálních závodech, když s týmem absolvoval v minulosti poloprofesionální závody. Není vyloučené, že se za volantem ukáže na vybraných podnicích také Václav Janík.

„Tento vůz je oproti loňskému TCR silnější a pochopitelně zde i lépe funguje aerodynamika. Těším se, až se sezóna rozjede naplno. Je to hodně zábavné auto. Letos mě čekají vytrvalostní závody, kde se za volantem budu střídat s druhým jezdcem. Nastavení auta tak bude o společné řeči. Myslím, že to ale nebude problém“, řekl Carlo Czepiel.

Petr Koukola konstatoval: „Na novou výzvu a mezi velké kluky se samozřejmě moc těším. Sezóna začíná na novém okruhu, který paradoxně znám, protože jsem tam loni byl. Velká očekávání nemám, uvidíme po prvním závodním víkendu, kde se budeme pohybovat.“

 

ESET CUP KALENDÁŘ 2024

27.–28. duben – Balaton Park

18.–19. květen – Red Bull Ring

15.–16. červen – Hungaroring

28.–29. červen – Lausitzring

03.–04. srpen – Most

24.–25. srpen – Slovakia Ring

07.–08. září – Brno