Tým Janík Motorsport 2x na stupních vítězů

Již druhý podnik z celkové trojice vytrvalostní série 4 HOURS MOST odstartoval v neděli 19. 3. 2023 na mosteckém Automotodromu. Na startovní rošt se zde za Janík Motorsport postavily hned 3 týmové vozy Hyundai i30N.

Sedačku prvního z nich pro sebe stejně jako v lednovém závodu obsadil Petr Koukola, který naprosto zkušeně kroužil po okruhu celé 4 hodiny a jeho sebejistá jízda ho opětovně vynesla na vynikající stříbrný stupínek vítězů.

Další posádku tvořilo „zdravé jádro“, taktéž již ostřílených matadorů z předchozího lednového závodu - Jaromír Malý a Jakub Lukeš, ke kterým se připojili Aleš Seidl spolu s Janem Lukešem. Díky své vyrovnané a bezchybné jízdě vybojovali bronzovou příčku a podstatně tím vylepšili své umístění z předešlého podniku.

Posledním „želízkem v ohni“ týmu Janík Motorsport byla čtveřice jezdců, zastupující našeho obchodního partnera Hyundai Motor Czech s.r.o.. Nováčkům se nad veškerá očekávání dařilo velmi dobře, bohužel však díky neplánované výměně brzdových destiček nabrali časovou ztrátu, kterou již nebylo reálné dohnat a výsledkem tak bylo konečné 13. místo.

Nyní již tým soustředí veškeré své síly na vstup do nové závodní sezóny, kdy se pilně připravuje na první letošní 3-denní testování téměř kompletní týmové závodní techniky, na které pak naváže dlouho očekávaný první vrchařský podnik „VI. GMS PROLOG AUTOMOTODROM BRNO – ČR“, to vše v termínu 29.3.-02.04.2023.