Janík Motorsport na okruzích v roce 2023

Janík Motorsport i v roce 2023 sklízel vavříny na evropských i českých okruzích. Okruhovou sezónu můžeme rozdělit do tří kategorií - TCR Eastern Europe, ESET Cup Series a poloprofesionální „Le Série“ a Carbonia Cup.

Největší úspěchy tým posbíral v TCR Eastern Europe, které je také nejprestižnějším okruhovým šampionátem, do kterého jsme v roce 2023 zasáhli. Obhájili jsme titul mezi týmy z roku 2022, díky Maťu Homolovi jsme získali i ten mezi závodníky, Adam Kout byl klasifikován jako třetí nejlepší jezdec a Carlo Czepiel jako druhý nejlepší junior.

Pohled na týmovou sestavu vzbuzoval už před sezónou velká očekávání. Maťa Homolu, který je týmovou jistotou, doplnili velezkušený, ale poslední roky v závodech absentující Adam Kout a mladý, před sezónou ještě ne osmnáctiletý motokárista Carlo Czepiel.

Že budou naše auta a závodníci hodně vidět jsme ukázali hned v prvním závodním víkendu na Oscherslebenu. Druhé a třetí místo na startu se našim závodníkům podařilo proměnit ve vítězství (Maťo Homola) a třetí místo (Adam Kout). Carlo Czepiel dojel v prvním závodě šestý, což mu zaručovalo skvělou startovní pozici do druhé jízdy. S tou si náš teenager poradil jako zkušený mazák. Vyhrál druhý závod a hodně s předstihem si splnil svůj celosezónní cíl - aby každý v paddocku věděl, kdo je Carlo Czepiel. Adam dojel ve druhém závodě na čtvrtém místě. Maťo díky místu druhému odjížděl z Německa jako lídr průběžného pořadí. 

Druhý závodní víkend jsme začali možná ještě větší dominancí, než ten první, když naši závodníci zcela ovládli kvalifikaci a zajistili si přední tři místa na startovním roštu prvního závodu. Bohužel se ale nedokázali vyhnout několika kolizím, které start provázely, a po propadu v pořadí se závod proměnil spíš v boj o získání co nejvíce ztracených pozic. Čtvrté, páté a desáté místo v cíli bylo daleko za předzávodními očekáváními. Ve druhém závodě se červeno modré barvy díky třetímu místu Maťa Homoly vrátily na pódium. Adam dojel čtvrtý a Carlo po sestřelení od soupeře a návštěvě boxů dokroužil jako poslední.

Super úspěšná kvalifikace na Hungaroringu přinesla našim závodníkům vysoké kompenzační závaží pro víkend na Red Bull Ringu, což znamenalo menší konkurenceschopnost aut. I přes to si Maťo dojel pro jedno pódium a uzavřel první polovinu sezóny jako lídr průběžného pořadí.

Svou pozici si výrazně upevnil ve svém chrámu - Slovakia Ringu - na začátku června. Po suverénním vítězství v prvním závodě startoval do toho druhého z osmého místa. Velmi brzy se dostal až za vedoucího závodníka. Vědom si jeho desetisekundové penalizace a ostrých loktů ale podnikl jen pár pokusů o předjetí, které nepřinesly kýžený efekt. I přes to, že cílem projel jako druhý, byl Maťo díky zmíněné penalizaci klasifikován jako vítěz závodu a udělal obrovský krok k titulu. Na stupně vítězů se na Slovakia Ringu vrátil také Carlo Czepiel. Po třetím místě v kvalifikaci a čtvrtém v prvním závodě si v tom druhém vyjel třetí příčku. Jen Adamu Koutovi se při slovenské zastávce moc nedařilo a byl jediným z jezdecké sestavy, kdo neodjížděl spokojen.

O to větší radost prožíval na následujícím závodním víkendu v Mostě, který je pro něho domácím okruhem a kde oslavil své první vítězství v šampionátu. Jeho výsledek byl o to cennější, že jel vůbec svůj první závod s Elantrou na mokré trati. Hlavní zprávou mosteckého víkendu ale byl zisk titulu v TCR Eastern Europe mezi závodníky, který si díky třetímu a druhému místu jeden víkend před koncem sezóny pojistil Maťo Homola. Je to pro něho první velký titul po dlouhých dvanácti letech. I on si splnil svůj hlavní sezónní cíl, kterým bylo probojovat se na TCR World Ranking Final, což je po konci FIA WTCR největší událost ve světě TCR. Díky bodům z TCR Eastern Europe má Maťo své místo na této akci zaručené.

Pro poslední závodní víkend v Brně nám zbývalo zabojovat o prvenství v týmovém hodnocení a také o druhé místo mezi závodníky, které měl stále na dosah Adam Kout. A ikdyž podal skvělý výkon podtržený druhým místem ve druhé jízdě, skončil v celkovém hodnocení nakonec třetí, což je ale pořád perfektní výsledek.

Naši závodníci najeli během sezóny dostatek bodů k tomu, abychom obhájili týmový šampionát a Carlo Czepiel díky svým stabilním výkonům vybojoval pátou příčku ve své vůbec první sezóně v plechovém autě a byl hodnocen jako druhý nejlepší junior. Sezóna v TCR Eastern Europe pro nás tedy byla velice úspěšná.

Stejně můžeme hovořit také o účasti v ESET Cupu, kde Václav Janík získal s vozem KTM X-Bow GTX titul ve vytrvalostních závodech ve své třídě GTX. Sezóna se ale v určité fázi vyvíjela trochu divočeji, než ta v TCR Eastern Europe.

Po úspěšném podniku na Hungaroringu, kde Václav zvítězil ve vytrvalostním závodě a Tomáš Konvička dojel pátý a čtvrtý v závodech sprintových, přišla studená sprcha. Přímo továrna KTM nám doporučila s vozem do odvolání nestartovat kvůli zvýšenému riziku požáru. Z víkendu na Red Bull Ringu jsme se tedy odhlásili a čekali, jak se situace bude dál vyvíjet.

Pauza do dalšího závodního víkendu v Mostě byla naštěstí dostatečně dlouhá, problém se podařilo vyřešit a my jsme se zase objevili na startu. A byl to návrat vskutku velkolepý. Václav Janík vyhrál obě dvě kvalifikace i oba dva sprintové závody. Spolu s Petrem Majerem potom ovládli i hodinovou vytrvalost.

V celkovém hodnocení vytrvalosti se Václav před posledním podnikem sezóny nacházel na druhém místě. Závod v Brně tedy sliboval pěkný souboj. Nakonec k němu ale nedošlo, protože konkurenční KTM mělo nehodu, kvůli které musela jeho posádka odstoupit. Václav Janík si tak v klidu dojel pro titul vytrvalostního mistra ESET Cupu pro rok 2023.

Týmoví piloti z TCR Eastern Europe a ESET Cup Series si své celosezonní trofeje převzali dne 28. 10. 2023 v rámci slavnostního předávání trofejí v Praze.

Poslední kapitolou okruhového závodění v roce 2023 byly amatérské a poloprofesionální série, které dávají možnost širšímu spektru i amatérských závodníků okusit závodní svět. Nastoupili jsme celkem do třech těchto sérií. 

První z nich je třídílná série 4 Hours Most, díky které jsme nemuseli čekat na začátek okruhové sezóny až do dubna. První podnik se totiž odehrál už v lednu. Během dvou závodů jsme na závodní dráze odprezentovali tři naše vozy Hyundai i30N, za jejichž volanty se vystřídalo celkem sedm závodníků, kteří si připsali několik pódiových umístění.

Další serií, do které jsme zasáhli, byla vytrvalostní “Le” série. Jedná se o šesti a osmi hodinové závody plus kratší, vložené, závody. Tato série je velmi oblíbená hlavně u našich gentleman závodníků. Do závodů nasazujeme týmové vozy KTM X-Bow R. Kalendář sestává ze dvou závodů v Brně a dvou v Mostě. 

Sezóna začala osmihodinovým závodem v Brně, ve kterém naše pětičlenná posádka Martin Kalvas, Martin Kalvas mladší, Jaromír Malý, David Dědek a Tomáš Gabriel vybojovala třetí místo v Divizi 6 a čtvrté místo absolutně. Naše druhá posádka Josef Čikl - Tomáš Ticháček zvítězila ve své divizi během vloženého čtyřhodinového závodu.

Josef Čikl a Tomáš Ticháček vyhráli vložený tříhodinový závod i během následujícího závodu 6 hodin Le Most. V hlavní šestihodinovce jsme měli posádku Martinů Kalvasů s Jakubem Beinhauerem, kteří dojeli první v divizi a druzí absolutně.

A do třetice první místo ve vloženém závodě.  To získala posádka otce a syna Kalvasových také o dalším vloženém závodě v Mostě.

Poslední závod 8h Le Brno absolvovali David Dědek, Jakub Beinhauer a Josef Čikl a bylo z toho druhé místo v divizi a čtvrté absolutně. V Brně následně proběhlo vyhlášení výsledků celé sezóny, ve kterém tým Janík Motorsport skončil na třetím místě v Divizi 6.

Janík Motorsport se ukázal i ve velmi oblíbeném poloprofesionálním závodním seriálu HANKOOK CARBONIA CUP 2023. Jezdecké složení Petr Koukola, Tomáš Ticháček, vozový park KTM X-Bow GTX, KTM X-Bow R, Hyundai Elantra N TCR, okruhy Brno, Slovakia Ring, Most.

Petr Koukola odjel dva závody s KTM X-Bow GTX s výsledkem druhé a třetí místo ve třídě. Pro poslední závod v Mostě se posadil do Elantry N TCR a dojel taktéž na druhém místě. Tomáš Ticháček s KTM X-Bow R si na Slovakia Ringu, kde nikdy předtím nezávodil, vyjel druhou pozici ve třídě.

Další okruhová sezóna je za námi. Děkujeme za spolupráci všem partnerům, bez kterých by naše závodní aktivity určitě nemohly být takto rozmanité a pestré a bez kterých bychom jistě nezažívali tak úspěšné sezóny, jako byla ta právě skončená.