Hungaroring přinesl velké překvapení ve strategii týmů!

Osmý závod na okruhu Hungaroring v Maďarsku v rámci Mercedes-Benz Virtual GP 2023 přinesl nejedno malé překvapení.

Hned v prvním kole hlavního závodu se stala velká havárie a safety car musel vyjet na trať. Díky tomu polovina závodníků změnila strategii a zajela do povinného boxu na výměnu gum a případné rychlé dotankování a využila tak toho, že ostatní jezdci jedou za safety car pomaleji.

Oba dva naši jezdci pokračovali v závodě dál a díky tomu se také probojovali na vyšší pozice. Tomáš Hulap jezdil na pěkném 7. místě a nadále bojoval o lepší umístění. Bohužel v jedné ze zatáček udělal menší jezdeckou chybu, dostal se i kousek na trávu a svoji formuli roztočil a opřel o svodidla. To mu následně zabránilo dokončit zbytek závodu.

Michal Dráber se po restartu za safety car držel na 10. místě. Následně se snažil bojovat s rychlejšími jezdci v poli a udržet co nejlepší pozici, ale musel ještě do plánovaného boxu, a proto také dojel na celkovém 15. místě v závodě.

Závody formule Dallara F3 jsou v druhé sezóně šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023 velice atraktivní, bohaté na krásná předjíždění a také na poměrně dost kontaktů a havárií. Proto si nenechte ujít další závod, který se pojede ve Španělsku na okruhu Jerez a to 19.9.2023.