HANKOOK CARBONIA CUP – Slovakia Ring

Již pátý podnik ze série HANKOOK CARBONIA CUP hostil dne 9.8.2023 okruh Slovakia Ring.

Do závodních speciálů značky KTM usedli dva týmoví jezdci - Tomáš Ticháček (X-BOW R) a Petr Koukola (X-BOW GTX).

Počasí po celý závodní den bylo jako na houpačce. Dráha byla nejprve suchá, poté díky dešťovým přeháňkám mokrá a postupně zase vysychala, což nebyly ideální podmínky zejména pro začínajícího pilota, Tomáše Ticháčka.

Trať byla pro našeho nováčka neznámá, a proto očekávání výsledků nebylo na pořadu dne. I přes hlavní cíl, a to navnímat novou trať, Tomáš Ticháček své výkony bez větších komplikací postupně zlepšoval a zaručenou motivací do budoucna pro něj bylo také umístění na 2. příčce v kategorii.

Již ostřílený týmový matador Petr Koukola své sžívání se s novým vozem zvládá na výbornou. Postupně nachází jak limity své, tak i vozu. Závěrečná závodní jízda byla pro přítomné diváky napínavá až do samého konce. Pro úspěšné umístění musel jezdec intenzivně zabojovat. Petr vystoupal na bronzový stupínek v kategorii a získal 4. místo v absolutním hodnocení konkurencí nabitém závodu.

Dalším podnikem, na který se tým připravuje, je závěrečný vrchařský závod, a to IV. GMS Albrechtický kopec v Lanškrouně, kde ve dnech 19.-20.8. budou k vidění výkony týmových jezdců Václava Janíka, Davida Dědka, Karla Hubáčka a Jiřího Svobody ve svých závodních speciálech.