Vítězný návrat do ESET Cupu

Po dvouměsíční pauze se zase rozburácely motory v ESET Cupu, kde nechybělo KTM X-BOW týmu ORLEN Janík Motorsport. A ve všech ostrých jízdách s výjimkou jedné bylo ve své třídě GTX klasifikováno na prvním místě.

O závodním víkendu na Red Bull Ringu jsme se z bezpečnostních důvodů rozhodli v ESET Cupu do odvolání nepokračovat. Pauza mezi Red Bull Ringem a Mostem byla ale naštěstí dostatečně dlouhá, takže se podařilo vyřešit všechny peripetie s vozem a o prvním srpnovém víkendu mohl zase celý tým stát na značkách a chystat se k dalšímu vystoupení v prestižním česko-slovenském závodním seriálu.

A jednalo se o návrat vskutku povedený. Václav Janík nastoupil do obou sprintových závodů a spolu Petrem Majerem i do hodinového vytrvalostního.

V rámci sprintů se kromě volných tréninků jedou čtyři ostré jízdy - dvě kvalifikace a dva pětadvaceti minutové závody. Václav Janík zvítězil nejen v obou kvalifikacích, ale i v závodech a odvezl si domů dva poháry za vítězství v kategorii GTX. 

Kvalifikace na hodinový vytrvalostní závod byla jedinou ostrou jízdou, kde bylo naše KTM klasifikováno na druhém místě. V závodě ale posádka Janík - Majer dokázala znovu zvítězit.

Dalším z kol ESET Cup Series, kde tým ORLEN Janík Motorsport již potvrdil svou účast, je na programu druhý zářijový víkend na Masarykově okruhu v Brně.