Maťo Homola je šampionem TCR Eastern Europe

Náš závodník Maťo Homola se s předstihem stal šampionem TCR Eastern Europe. Rozhodl o tom při předposledním závodním víkendu v Mostě, kde si vyjel druhé a třetí místo.

Do pátého závodního víkendu sezóny vstupoval Maťo s komfortním náskokem na čele, ale také se čtyřicetikilovým kompenzačním závažím v autě po super úspěšném domácím víkendu na Slovakia Ringu. Bylo však jasné, že když najede dostatek bodů na své dva konkurenty v boji o titul, získá ho pro sebe. A to se také povedlo. Po startu z pátého místa dojel v prvním závodě třetí. Do druhé, tentokrát mokré, jízdy startoval taktéž z pátého místa a v cíli byl klasifikován jako druhý, když nestačil jen na našeho dalšího závodníka Adama Kouta. A o titulu bylo rozhodnuto.

I Adam Kout bude na mostecký víkend vzpomínat v nejlepším. Na trati, kde závodnicky vyrostl, se mu o uplynulém víkendu podařilo vyhrát první závod v TCR Eastern Europe. Po osmém místu v kvalifikaci a pátém v prvním závodě, startoval do nedělního závodu ze třetího místa. I přes to, že s Elantrou ještě nikdy nejel na mokru, si nenechal ujít jedinečnou příležitost na skvělý výsledek a zhruba ve třetině závodu se dostal na první místo, které si už udržel.

Také Carlo Czepiel, který vezl stejně jako Maťo Homola v autě čtyřiceti kilové závaží, zapsal v Mostě úspěch v podobě nejlepšího juniora druhého závodu. V celkovém pořadí dojel v prvním závodě osmý a ve druhém pátý.

Závodní víkend v Mostě se do našich kronik zapíše velmi tučným písmem, protože se jednalo o jeden z nejúspěšnějších víkendů v TCR Eastern Europe, který byl navíc okořeněný ziskem titulu Maťa Homoly.

Při poslední zastávce TCR Eastern Europe v Brně na začátku září budeme bojovat ještě o mistrovský titul mezi týmy.