HANKOOK CARBONIACUP 2023 – 3. závod na Masarykově okruhu

Ve čtvrtek, 22. 6. 2023 pokračovalo působení týmu Janík Motorsport na brněnském Masarykově okruhu, a to díky velmi oblíbenému – poloprofesionálnímu  podniku ze série HANKOOK CARBONIACUP 2023.

Týmové barvy zde hájil Petr Koukola, pro kterého se jednalo o premiérový start s vozem KTM X-BOW GTX. Petr si i přes minimum nasbíraných zkušeností s touto závodní technikou, vedl nadmíru dobře.

V první tréninkové jízdě si vyjel 2. místo, ve druhé tréninkové jízdě vylepšil svůj výkon na 1. místo a kvalifikaci dokončil na 3. místě skupiny A+.

Závodní dvacetiminutovou jízdu zvládl pilot skvěle.  Všech 24 posádek nechal za zády a cílovou rovinu protnul jako první. Bohužel však díky penalizaci přišel o jednu pozici a v konečném hodnocení si domů odvezl stříbrný pohár.

Nyní má tým před sebou krátkou závodní pauzu, nicméně přípravy závodní techniky neustále pokračuji. Nadcházejícím podnikem, kde změří své síly, je závod v rámci vrchařského šampionátu, který startuje ve dnech 15.-16.7.2023 ve Vrbně pod Pradědem.