Václav Janík dominoval své třídě při dalším ročníku Ústecké 21

Václav Janík si z letošní Ústecké 21 odvezl dvě vítězství ve třídě a dvě celková druhá místa.

Šedesátý šestý a šedesátý sedmý závod zapsala letos stálice Mistrovství České republiky v závodech do vrchu - Ústecká 21. S tratí dlouhou 3 650 metrů odjela zabojovat i vrchařská sestava týmu ORLEN Janík Motorsport.

Přemožitele ve své třídě E2-SC-3000 po celý víkend nenašel Václav Janík s Normou M20 FC. Už od tréninkových jízd byl nejrychlejší a svou dominanci potvrdil i v jízdách závodních. Skvělý výsledek stvrdil dvěma druhými místy v celkovém pořadí.

Davidu Dědkovi s druhou Normou M20 FC se o něco lépe vedlo v neděli. I v sobotu ale figuroval ve výsledcích vysoko. V super vyrovnaném závodě dojel ve své třídě třetí se ztrátou šedesát osm tisícin na první příčku. Celkově se umístil dvanáctý. V neděli své výsledky ještě vylepšil. V celkovém pořadí uzavřel první desítku a třídu se mu podařilo vyhrát.

Jiří Svoboda s Lolou B02/50 si z Ústí nad Orlicí odvezl dvě třetí místa ve třídě. V celkovém pořadí se v sobotu umístil hned za Davidem Dědkem na třináctém a v neděli si o jednu příčku pohoršil na celkové čtrnácté místo.

Těsně pod stupni vítězů ve třídě dokončil oba dva dny Jaromír Malý s Elantrou. V celkovém pořadí mu po prvním dnu patřilo osmadvacáté místo. V neděli se dokázal posunout o jednu pozici výš, na celkové sedmadvacáté místo.

Další podnik MČR v závodech do vrchu je každý rok v kalendáři ORLEN Janík Motorsport zapsán zlatým písmem - jde totiž o náš domácí podnik ECCE Homo Šternberk, který se pojede první víkend v červnu.