Tým ORLEN Janík Motorsport zvažuje přerušení svého programu v ESET Cupu

Tým ORLEN Janík Motorsport se odhlásil z posledního právě uplynulého závodu okruhového šampionátu ESET Cup Series. Důvodem jsou blíže prozatím nespecifikované technické obtíže vozu KTM X-BOW GTX, které zapříčiňují vysoké riziko možného požáru vozu. Na základě této skutečnosti doporučili zástupci rakouské továrny všem majitelům s auty v závodech nestartovat.

Nemilá zpráva přišla do týmového stanu během uplynulého závodního víkendu na Red Bull Ringu v Rakousku, kde jsme se připravovali na další vystoupení v ESET Cupu. Jako tradičně měl Tomáš Konvička startovat ve dvou sprintových závodech a Václav Janík ve vytrvalosti. Zatímco prvně jmenovaný se ještě na Red Bull Ringu svezl v rámci pátečních kvalifikací, Václav Janík už tolik štěstí neměl. Kvalifikace na vytrvalostní závod byla totiž na programu v sobotu dopoledne, tedy až po obdržení zprávy z továrny KTM.

“Celá situace je pro nás velice nepříjemná. Během následujících dní budeme mluvit se zástupci RTR projects (prodejce vozů KTM v ČR) a továrny KTM, abychom nashromáždili co nejvíce informací o problému auta. Na jejich základě se následně rozhodneme, jak budeme dál postupovat. Rozhodně ale nebudeme riskovat zdraví našich závodníků, takže do vyřešení problému auto nebude v provozu,” komentuje situaci šéf týmu Václav Janík.

Další závodní víkend ESET Cup Series je na programu na začátku srpna v Mostě. Času na řešení problému by tedy snad měl být dostatek.