V ZÁVĚREČNÉM ZÁVODĚ ESPORTOVÉHO ŠAMPIONÁTU ERS ZISK 8. MÍSTA CELKOVĚ PRO TIMOTHYHO PALU

Premiérová sezona v esportovém šampionátu ERS (European Racing Series ) dopadla pro Timothyho Palu podle jeho přání a cílů. Pro nováčka v mezinárodních virtuálních závodech bylo jasným cílem kromě načerpání mnoha zkušeností, i vyjezdit TOP 10 v celkovém pořadí. Cíl to byl ambiciózní - do šampionátu se přihlásilo přes 40 esportových závodníků ze všech koutů Evropy.

Náš jezdec zažíval výsledky jako na houpačce, doplatil na klasické problémy začátečníka, ale nikdy se nevzdal a před závěrečným závodem na britském okruhu Silverstone bojoval o vytouženou TOP 10. Samotný finálový závod nezačal Timothy vůbec špatně, svoji Hondu NSX EVO kategorie GT3 v barvách týmu Janík Motorsport dovezl do cíle kvalifikace s šestým nejrychlejším časem. Pilot zvládl start na jedničku a po úvodních kolech držel pozice v první šestici pořadí. V 8. kole však přišly pro Timothyho komplikace, jeho Honda si škrtla o obrubník v rychlé zatáčce Stowe a šla nekontrolovaně mimo trať. Naštěstí se nic vážného kromě nepříjemné časové ztráty nepřihodilo a naděje na TOP 10 stále žila. Ve zbývajících 45 minutách Timothy získal tři pozice a do cíle dojel na devátém místě, což mu stačilo na zisk celkového 8. místa!

Cíl splněn a co na to samotný pilot?: "Cíl je splněn, ale určitě mám do dalších závodů a šampionátů co zlepšovat. Udělal jsem dvě chyby, kdy jsem skončil v hodinách. Škoda, tento okruh mám opravdu rád a tempo jsem neměl špatné. Mnohé jsem se ale naučil a věřím, že tyto zkušenosti zúročím v budoucnosti.Už se na to těším “

Sezona ERS je tak u konce a děkujeme i jménem pilota za podporu, kterou dostal i na jeho streamech. Timothy už brzy nastoupí do dalšího šampionátu nebo zajímavého esportového závodu v našich barvách a my samozřejmě s informacemi a reporty nebudeme chybět.