Legendární chrám rychlosti přivítal všechny jezdce šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023!

Monza – legenda mezi závodními okruhy, chrám rychlosti, přivítal závodníky Janík-Motorsport / JJ Racing Team ve své plné kráse a pěkným slunečným italským počasím.

Jako na každý závod se naši závodnici připravovali společně s našim technikem, ladili auto dle nejlepších znalostí a možností, porovnávali telemetrie, studovali ideální stopu, připravovali strategii, kdy zajet do boxu… stejně, jako je tomu v reálných závodech.

V tréninkovém závodě Tomáš Hulap i Petr Nezhyba zajížděli podobné časy a úspěšně se drželi jezdců v TOP10, což předznamenávalo, že budou na závod dobře připraveni.

Do kvalifikace závodnicí nastoupili vybojovat co nejlepší umístění na startu. Bohužel ani jednomu se nepodařilo zajet ideální čas a Petr Nezhyba startoval ze 17. pozice a Tomáš Hulap z pozice 18.

I přes nepodařenou kvalifikaci se oběma podařilo hned v prvním kole probojovat na vyšší pozice, kdy Petr Nezhyba jezdil na 14. místě a Tomáš Hulap na 11. místě. Závodnicí předváděli skvělé souboje a ukázali, že se s nimi musí počítat.

Monza prověřila nejen naše závodníky, ale všechny v celém závodním poli a předvedla mnoho krásných soubojů, ale bohužel také mnoho havárií a kontaktů, do kterých se dostali i naši závodníci. Stejně, jako Petr Nezhyba, tak i Tomáš Hulap přišli do kontaktu se svým soupeřem, kdy se jim roztočilo auto a tím ztratili své skvělé pozice. Petr Nezhyba dojel nakonec tento závod na 16. místě a Tomáš Hulap na 17. místě.

Poslední závod před letní přestávkou se jede na okruhu Donington Park, 23.5.2023 a celý tým věří, že už přetrhneme smůlu, která nás potkala v posledních závodech a začneme bodovat.