Kompletní sbírka cenných kovů ze Zámeckého vrchu

Čtyři auta a sedm pódiových umístění. Taková jsou stručná čísla týmu ORLEN Janík Motorsport z dalšího podniku MČR v závodech do vrchu v Náměšti nad Oslavou.

Už po dvaačtyřicáté burácely motory na dvoukilometrové trati Zámeckého vrchu a ani tentokrát u toho nechyběli závodníci ORLEN Janík Motorsport. Klasická letošní vrchařská sestava ve složení Václav Janík, David Dědek, Jiří Svoboda a Jaromír Malý, zanechala na Vysočině velice dobrý dojem a odvezla si kompletní sbírku cenných kovů.

Nejlépe to jelo Václavu Janíkovi v Normě M20FC. Václav se do kokpitu svého vozu letos vrátil po dvouleté pauze a po dvou druhých místech z úvodního závodního víkendu MČR v Brně tentokrát přidal dvě první místa ve skupině a dvě druhá absolutně.

Dvě stříbrná umístění ve třídě si taktéž s Normou M20FC vyjel David Dědek. V sobotu to pro něho znamenalo desáté a v neděli sedmé místo absolutně.

Formulový speciál Lola B02/50, to je zase doménou Jiřího Svobody, který si z Náměště odvezl, stejně jako David Dědek, dvě stříbra ve skupině. Absolutně dojel v sobotu dvaačtyřicátý a v neděli si výrazně polepšil - na desátou pozici.

Pozadu nezůstal ani Jaromír Malý v Hyundai Elantra N TCR. Ten si v sobotu dojel pro bronz ve své skupině a pro třicáté šesté místo absolutně. V neděli si ve skupině pohoršil o jednu pozici, dojel čtvrtý, ale absolutně se mu podařilo si o pár míst polepšit - na třiatřicáté místo.

Další podnik MČR v závodech do vrchu je podnik Ústecká 21, který se pojede o posledním květnovém víkendu. Ještě před tím budou týmová auta k vidění 20. a 21. května na Red Bull Ringu v rámci TCR Eastern Europe a ESET Cupu.