Světová trať Suzuka přivítala náš tým Janík-Motorsport ve virtuálních závodech!

Další závod konaný dne 25.4.2023 na světové trati Suzuka v Japonsku se stal nezapomenutelným okamžikem pro šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2023, jehož pořadatelem je Virtual GP.

Naši jezdci, Petr Nezhyba a Tomáš Hulap, reprezentovali náš tým statečně a opět se ukázali v dobrém světle, kdy předvedli pár pěkných útoků a předjíždění.

Petr Nezhyba se umístil na 14. místě a získal tak pro tým další body do šampionátu. Během závodu se Petr propracoval až na 7. pozici, ale bohužel musel jet do povinného boxu a tím se vrátil zpět na 14. pozici, kterou si vybojoval od samotného startu, kdy startoval ze 17. místa.

Tomáš Hulap jel svůj první závod v iRacing, kdy musel zastoupit Michala Drábera, který měl technické potíže. Tomáš se předvedl v dobrém světle a zajel stabilní závod, umístil se na 17. místě. Jeho výkon byl velmi dobrý a ukázal tak svůj potenciál pro další závody. A jak to viděl samotný Tomáš? “Ani já se v kvalifikaci nevyhnul technickým problémům a ztratil jsem tak možnost zajet lepší čas. První polovina závodu byla z mé strany nejlepší, dokázal jsem držet tempo i lehce dotahovat protivníky před sebou, ale to se podepsalo na předních pneumatikách a byl jsem nucen je v boxech vyměnit. Pak už to byl boj sám se sebou a ze snahy dojet ztrátu jsem kupil chybu za chybou. Jako první zkušenost k nezaplacení, z chyb se poučím a příští závod budu chtít bojovat o umístění v TOP 10.”

Gratulujeme našim jezdcům k dokončení dalšího závodu a těšíme se na příští závod v šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023, který se jede na okruhu Monza v Itálii, 9.5.2023.