ÚSPĚŠNÉ PŘEDSTAVENÍ JANÍK MOTORSPORT ESPORT TEAMU NA SLAVNÉ MONZE

Timothy Pala, esportový pilot našeho týmu Janík Motorsport má za sebou další náročný závod v prestižním evropském šampionátu EUROPEAN SERIES GT3 Championship.

Tentokrát se závodilo na proslulém italském okruhu Monza, kam Timothy nastoupil se svým speciálem Honda NSX GT3 EVO!

Simulátor, ve kterém závodí, prošel v den závodu aktualizací a to je vždy ve světě virtuálního závodění velký zásah do příprav jezdců. Pro našeho jezdce jako nováčka v šampionátu to platí dvojnásob a tento fakt Timothyho ovlivnil v kvalifikaci, kdy se mu nedařilo najet na lepší než 18. místo. V závodě však jezdec prokázal obrovský cit pro vůz a od prvních metrů na mokré trati doslova proplouval pořadím vpřed. V momentě, kdy trať začala po menší dešťové přeháňce schnout, náš jezdec dokonce atakoval pozice v TOP 5! Po nutných zastávkách v boxe se Honda v barvách Janík Motorsport propadla pořadím a jezdec musel být kvůli drobným problémům se zahřátím pneumatik opatrnější. Timothy situaci zvládl a v druhé polovině závodu svedl náročný, ale úspěšný souboj s německým jezdcem Reisenhauerem o konečnou 6.pozici!

Bezprostřední pocity jezdce ihned po závodu: “Kvalifikace se mi absolutně nepovedla, zlobilo mě nastavení auta a bohužel na konci kvalifikace začalo pršet, tím pádem šance na zlepšení času byly pryč. O to víc jsem se soustředil do samotného závodu, do kterého jsem šel s vědomím, že klíčové bude přežít první kola bez jakékoliv kolize. To se mi podařilo a následně jsem vyrazil zabojovat minimálně o TOP 10. V druhé polovině závodu jsem doufal i v boj o TOP 5, no zbrzdil nás vzájemný souboj s Reisanhauerem a skupina na čele nám odskočila. Nakonec 6.místo v cíli, za které jsem po kvalifikaci opravdu rád. Další virtuální kilometry mám za sebou a jdeme dál do dalšího závodu.” 

Šampionát ERS GT3 pokračuje již příští týden a Honda NSX GT3 v nádherném designu Janík Motorsport zůstává v Itálii. Na Timothyho totiž čeká další slavný okruh a to Autodromo Enzo e Dino Ferrari, známý jako Imola. A my budeme opět při tom!

    Odkaz na záznam ze závodu na platformě TWITCH (T.Pala / Honda NSX GT3 EVO / #66)

    Odkaz na záznam onboardu našeho jezdce