První body pro Timothy Palu ve virtuálních závodech v barvách Janík Motorsport !

Timothy Pala, talentovaný esportový jezdec absolvoval premiéru v barvách Janík Motorsport s vozem Honda NSX GT3 EVO!


Prvním závodem pro něj byl ve středu 5. 4. 2023, v rámci prestižního evropského šampionátu ERS GT3 Championship Season XI, úvodní podnik na okruhu Kyalami.

Do závodu nastoupilo 37 jezdců a Timothy bohužel kvůli technickým problémům v kvalifikaci startoval z posledního místa. A aby toho nebylo málo, obloha se nad okruhem Kyalami zatáhla a trať skropila velkým množstvím vody. Pilot přesto plný odhodlání vyrazil do závodu s úmyslem získat co nejvíc pozic v těžkých podmínkách. Po skvělém startu, kdy již do první zatáčky pokořil 3 vozy, jeden ze soupeřů neodhadl grip na mokré trati a trefil Hondu v barvách Janík Motorsport. Jezdec skončil v hodinách, ale nevzdal své úsilí a i přes poškození vozu pokračoval ve stíhací jízdě, což ho vyneslo o skvělých 25 pozic dopředu. Dotáhl svoji Hondu z 37. místa až na 12. místo v cíli, jen pár vteřin za TOP 10.

Pro Timothyho, jenž je nováčkem nejen v našem teamu, ale i v prestižních evropských virtuálních šampionátech, je to určitě vzpruha do dalších závodů.

Sám jezdec se k závodu vyjádřil:
“Závod začal pro mě špatně,jak smolnou kvalifikací tak i samotným závodem díky nezaviněné nehodě v první zatáčce. Rychle jsem se ale oklepal a snažil se bojovat až do konce. Trať vysychala každým kolem a mě se dařilo získavat pozice. Vzhledem k událostem je to asi dobrý vstup do šampionátu, ale určitě chci být v TOP 10.”

Máme pro Vás i záznamy a určitě stojí za zhlédnutí.
Záznam ze závodu (T.Pala Honda NSX GT3 EVO #66) :   https://youtu.be/q1cL0dAln2w
OnBoard záznam:   https://www.youtube.com/watch?v=65exp8GEJ6I&t=911s

Timothy vyrazí s Hondou vstříc dalšímu boji o evropské body v EUROPEAN SERIES už ve středu 19. 4. 2023 na proslulém okruhu Monza. A my Vám opět přineseme report z jeho závodu.