Cenné body a zkušenosti z okruhu Watkins Glen pro tým Janík-Motorsport

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2023 pokračoval v úterý 11.4.2023 třetím závodem na americkém okruhu Watkins Glen.

Naši závodníci Petr Nezhyba i Michal Dráber věnovali společně s týmovým trenérem tentokrát dvojnásobný čas tréninkům a ladění auta tak, aby mohli útočit na TOP10 pozice.

V závodní den bohužel došlo k technickým potížím u Michala Drábera a tak do závodu nastoupil pouze Petr Nezhyba.

Petr v prvním kvalifikačním kole zajel pěkné 12. místo, ale bohužel v dalším kole chyboval a auto poškodil a už neměl možnost svůj čas vylepšit oproti svým soupeřům, tak nakonec startoval z místa 15. Během závodu, který byl velmi dramatický a mnoho závodníků chybovalo, se probojoval na 13. místo i přes kolizi, kterou měl se svým soupeřem, a která ho stála poškození auta.

A jak viděl závod Petr Nezhyba?

Petr Nezhyba - na tento závod jsem se těšil, trénoval a docela si i věřil na pěkné umístěni kolem TOP10. V tréninku jsem se držel s ostatními jezdci, a to vše se sesypalo v závodě. Start ze zadních pozic kvůli chybě a následnému karambolu v kvalifikaci mi znesnadnil celý závod a asi ve třetím/čtvrtém kole jsem dostal lehký ťukanec na zadek v šikaně, který mne roztočil a poslal do hrazení. Tím jsem si poškodila přední spoiler a už jsem ztrácel. Gumy přehřáté, auta v nedohlednu. Na trati bylo po celou dobu závodu poměrně živo, ale i tak 13. pozice rozhodně není to, v co jsem doufal.

Na další závod se náš tým stěhuje do Japonska na okruh Suzuka, a to 25.4.2023. Naši závodníci se budou opět soustředit na trénink, a především na závodní tempo a získání lepšího umístění.

Galerie ze závodu