Vrchařskou sezónu jsme zahájili úspěšně

Třídenní testování na Masarykově okruhu se volně přehouplo do prvního podniku Mistrovství České republiky závodů do vrchu s názvem VI.GMS PROLOG AUTOMOTODROM BRNO. Při letošní vrchařské premiéře mohli fanoušci obdivovat i čtyři vozy v barvách Janík Motorsport.

Dvě Normy M20 FC řídili Václav Janík a David Dědek, Jiří Svoboda vstoupil do sezóny s Lolou B02/50 a svou závodní premiéru v Hyundai Elantra N TCR si odbyl Jaromír Malý.

Všichni naši závodníci skvěle zúročili předchozí testování a hned v prvních dvou sobotních jízdách si každý z nich vyjel pódium. David Dědek vyhrál svou skupinu E2-SC-2000, Václav Janík ve skupině E2-SC-3000 a Jiří Svoboda v E2-SS-3000 skončili ve svých třídách shodně na druhém místě a kompletní týmovou sbírku cenných kovů završil v sobotu třetím místem ve skupině 3 Jaromír Malý.

Nabitý program posledních dnů vyvrcholil nedělními třemi závodními jízdami. Do první a druhé museli mechanici obout mokré pneumatiky, třetí, a tento víkend poslední, se pro změnu jela na suchu. Sbírka vyhraných pohárů se rozrostla o stejný počet jako v sobotu, jen chyběl ten za třetí místo. Jaromír Malý si totiž ze sobotního bronzu polepšil na stříbro, které zopakovali i Václav Janík a Jiří Svoboda. Na nejvyšší stupínek ve své třídě vystoupil znovu David Dědek.

Slušný pohled je po prvním odjetém víkendu i na celkové pořadí Mistrovství České republiky. Nejvýš je Václav Janík, který drží bronzovou pozici. David Dědek je na šestém místě, Jiří Svoboda devatenáctý a Jaromír Malý uzavírá třetí desítku.

Příští týden vstoupí tým také do okruhových soutěží. Na Oscherslebenu v Německu se odehraje první díl ESET Cupu a TCR Eastern Europe.