Junioři ORLEN Janík Motorsport na Slovensku: Śmiechowski zajel svůj nejlepší závod, Hałatnik nabírá tempo

Junioři týmu ORLEN Janík Motorsport absolvovali o víkendu na Slovakia Ringu v rámci ESET Cupu další ostrou zkoušku. Julian Śmiechowski si v našlapaném poli Clio Cupu dojel v sobotu pro skvělé druhé místo, v neděli mu „bedna“ unikla jen těsně. Franciszek Hałatnik ve Formuli 4 potvrzuje rostoucí rychlost, kterou v trojici bodovaných jízd proměnil v umístění od šesté do osmé pozice.

Už od kvalifikace bylo vidět, že Slovakia Ring Julianu Śmiechowskému sedí. Polský jezdec si letos poprvé dojel pro pole position, krajana Dziwoka porazil o půl vteřiny. V prvním závodě to byly nervy až do posledního kola. Do něj Julian vjížděl jako lídr závodu, ale cílovou čáru nakonec o pouhých 196 tisícin sekundy proťal dříve Slovinec Stefančič.

„Základem dnešního úspěchu byl skvělý start. To, že nevyšlo první místo, mě sice trochu mrzí, ale byl to úžasný den,“ liboval si jezdec, který skončil druhý i v hodnocení juniorů.

V neděli se na startu otáčelo pořadí nejlepší čtyřky. Start nebyl tentokrát Polákovou nejsilnější zbraní. I tak se dokázal držet ve vláčku prvních pěti aut. V cíli byl pak pátý celkově a čtvrtý mezi juniory.

Franciszek Hałatnik měl i tentokrát u svého monopostu F4 k dispozici zkušené inženýry. Práce a rady inženýrů a Adama Kouta co by kouče juniorů pomohly jezdci k dalšímu nabírání jistoty a s tím pramenící rychlosti. V závodech plných kontaktů, kde nechyběly safety car ani červená vlajka, projevil vrozenou bojovnost.

„Julian Śmiechowski ukázal, že je šikovný jezdec. S Cliem se už zcela sžil a daří se nám dobře nastavit auto. Franciszek Hałatnik se postupnými krůčky přibližuje nejlepším pilotům Formule 4. Každý závodní kilometr je pro naše juniory cennou zkušeností a jsem rád, že se jim daří stále více,“ poznamenal šéf týmu Václav Janík.