Jezdci týmu Janík Motorsport měli v Okayamě trable

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP pokračoval v úterý 21. května pátým podnikem na japonském okruhu v Okayamě. Jezdci Tomáš Hora a Petr Hermoch získali pro tým body za šesté a čtrnácté místo.

Ve městě Okayama neměli jezdci týmu Janík Motorsport štěstí. Tomáš Hora se potýkal s technickými problémy v podobě internetového připojení, a tak jeho koncentrace nebyla dokonalá. I přes to dokázal vybojovat body za šesté místo. Petr Hermoch nemá zdejší okruh v lásce a shoda několika chyb jej nakonec odsunula z osmého místa na startu na konečnou čtrnáctou pozici.

Tomáš Hora: „Jelikož jsem se od začátku kvalifikace potýkal s problémy s internetovým připojením, snažil jsem se tento problém vyřešit. V kvalifikaci jsem zajel jedno rychlé kolo a šel restartovat router. Neměl jsem čas tedy vyjet nádrž a vyměnit gumy. Svůj čas jsem tedy již nezlepšil.

V závodě tento problém s internetem přetrvával a já doufal, že od komisařů nedostanu DQ nebo mi nespadne hra. Díky těmto obtížím jsem se nedokázal plně soustředit na závod a dělal jsem spoustu chyb. Pokusil jsem se o dřívější zastávku v boxech, ale bohužel to nevyšlo. P6 na startu i v cíly. S výsledkem nejsem spokojený, nedokázal jsem jet tempo, které jsem měl před závodem a druhým tréninkem.“

Petr Hermoch: „Závod byl jedna velká katastrofa. Odpich na startu mi nevyšel kvůli startu na venkovní stopě a špatné reakci na rozjezd leadera, ve druhém kole jsem brzdil později abych se dotáhl na Martina Vlka, ale ťukl jsem ho na nárazník, a to mě vyhodilo z trati. Pak jsem sice solidně stahoval ztrátu a P9 bylo v cíli ještě reálné, ale pak přišla druhá chyba, když jsem dojel Galáše. Upřímně jsem nepochopil, co se stalo. Šetřil jsem gumy, jak se dalo, ale i tak jsem v nájezdu do levého vracáku úplně ztratil grip a skončil směrem vzad. Na konci závodu jsem ještě stihl dotáhnout Davida Urbančíka a dostat se před něj, ale z tohoto závodu odcházím znechucený svým výkonem.“

Dalším podnikem šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP bude v úterý 18. června závod na okruhu Hockenheimring.