Junioři ORLEN Janík Motorsport srdnatě bojovali na Red Bull Ringu

Víkendové závody ESET Cupu na Red Bull Ringu byly pro juniory týmu ORLEN Janík Motorsport opět velkou zkouškou. Další závodní kilometry přinesly zrychlení a nové cenné zkušenosti. Polští závodníci Julian Śmiechowski v Clio Cupu i Franciszek Hałatnik ve Formuli 4 o víkendu ukázali bojovné srdce.

Julian Śmiechowski měl své „odbyto“ už v sobotu, kdy se jely oba bodované pohárové závody. V nich se v našlapaném poli 25 vozů dokázal držet širší špičky závodního pole. To, že se s cupovým autem dobře sžívá, ukázal hned v první jízdě. V ní se po startu z páté řady propracoval na konečné sedmé místo a druhé mezi juniory. V druhém závodě proměnil šestou příčku na startu po srdnatém boji v osmou v konečném hodnocení.

„V pohárových závodech se pořád něco děje. Musíte být stále ve střehu, protože na vás neustále někdo útočí a vy chcete také dopředu. V druhém závodě jsem se chvíli držel v boji o stupně vítězů, ale pak začaly odcházet pneumatiky a musel jsem se soustředit na to ubránit co nejlepší pozici,“ uvedl polský závodník.

Franciszek Hałatnik je ve Formuli 4 nováčkem, takže pro něj je v každé jízdě nejdůležitější nasbírat další zkušenosti s vozem i tratí. Mezi další 23 soupeři se závod od závodu zrychloval a tím si vylepšoval i svá umístění. V sobotu to byla 22. pozice, v neděli už pronikl do top 20 (18. a 17.).

Důležitější, než vylepšené pořadí ve výsledkové listině, byl pro polského závodníka viditelný progres v rychlosti. Během tří jízd si vylepšil nejrychlejší kolo o osm desetin sekundy.

„Dál se učím a snažím se stále zrychlovat. V tak vyrovnaném poli to není jednoduché, ale těší mě, že je vidět zlepšení. Určitě na něm chci pracovat i v dalších závodech ESET Cupu,“ prohlásil Franciszek Hałatnik.