Mechanici ORLEN Janík Motorsport znovu zasahovali, piloti KTM mají za sebou další skvělý víkend

Jezdci speciálu KTM X-BOW GTX v barvách týmu ORLEN Janík Motorsport mají za sebou druhý závod ESET Cupu, který tentokrát hostil rakouský Red Bull Ring. V sobotním vytrvalostním závodě byla posádka Petr Koukola - Carol Czepiel druhá ve třídě GTX. V neděli ve sprintu sice Petr Koukola nejdřív poznal hořkost vyřazení ze závodu, ale pak si v jízdě číslo dvě dojel pro druhé místo ve své kategorii.

Vytrvalostní hodinovku si česko-polská dvojice užila naplno. „Byl to sice dlouhý, ale jinak pohodový závod. Vyhnuly se nám dramatické momenty, také zastávka v boxech proběhla bez komplikací,“ řekl v cíli spokojený Carol Czepiel.

Jenže jak byla sobota klidná, tak se neděle pro letošního nováčka za volantem KTM X-BOW GTX Petra Koukolu proměnila ve velké drama. První závod, který byl na programu dopoledne, pro něj skončil už v prvním kole. V záludné třetí zatáčce okruhu známého i z formule 1 přišel kontakt na levý bok od jednoho z vozů Porsche. Roztočené KTM pak ještě trefil další soupeř a byla z toho velká lapálie.

„Nevím, co tam soupeři vyváděli. Mám roztržený chladič a také poškozené řízení. Byla to pořádná rána,“ prohodil český jezdec.

Ovšem ORLEN Janík Motorsport má skvělé mechaniky, kteří dokázali do odpolední druhé jízdy vůz zprovoznit. „Klukům moc děkuju. Jeli kamsi asi 70 kilometrů od okruhu pro nové díly. Vyměnili chladič a vůbec auto vrátili do závodního režimu,“ pochvaloval si Petr Koukola perfektní práci v garáži, která jej vrátila na start.

Týmu se na trati odvděčil druhým místem v kategorii GTX. „Svoje první závody na Red Bull Ringu jsem si fakt užil,“ zhodnotil Petr Koukola stručně své víkendové vystoupení v druhém podniku ESET Cupu.