První body týmu Janík Motorsport do MČR v ecoRally

Tým Janík Motorsport se zúčastnil ve dnech 10. a 11. května 3. ročníku Futures Contproduct Classic Rally Morava, který byl zařazený jako druhý podnik do ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally. Posádka ve složení Václav Janík – Milan Bydžovský startovala opět s vozem Hyundai IONIQ 5 N našeho partnera Hyundai ČR.

Centrum soutěže bylo v Olomouci v prostorách Nutrend World a tratě vedly krásným krajem Jeseníků. Posádky absolvovaly celkem 360 kilometrů se sobotní zastávkou a exkurzí na Dlouhých stráních. Vozy ecoRally se dostaly až na horní přehradu.

Výsledky naší posádky měly v soutěži vzestupnou tendenci a v průběžném pořadí se po dílčím třetím umístění posunuli Václav Janík a Milan Bydžovský až na páté místo. Závěr soutěže nevyšel naší posádce dle představ a dosavadních výsledků. Po sečtení všech bodů, spotřeby a odečtu žolíků z toho bylo konečné deváté místo a první body do celkové klasifikace.

Václav Janík: „Trať soutěže vedla mým krajem a dvakrát jsme jeli doslova okolo mého domu. Ale výhoda to nebyla. Třeba kopec Ecce Homo jsem tak pomalu dlouho nejel. Oproti soutěži v Českém Krumlově to byl progres. Trochu nás mrzí závěr, když jsme šahali až na konečnou pátou pozici. Ale jsou to závody a pro příště uděláme zase další krůčky. Technika od Hyundai Česká republika fungovala skvěle, za což jim touto cestou děkuji.“

Milan Bydžovský: „Těší mě zlepšení, kterého jsme dosáhli a dílčí výsledek v podobě třetí pozice. Ale pokaždé se člověk naučí něco nového a je důležité to co nejrychleji aplikovat. Soutěž byla dobře zorganizovaná a vedla krásným krajem. Pokaždé je to pro nás velká výzva.“

Tým Janík Motorsport čeká již tento týden velký závodní víkend. Okruhy ESET Cupu a TCR Eastern Europe pokračují druhým podnikem na Red Bull Ringu, třetí podnik čeká také jezdce závodů automobilů do vrchu v Ústí.