První body pro tým Janík-Motorsport ve virtuálních závodech

V úterý, 14.3.2023 odstartoval první závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023 na australském okruhu Mount Panorama, kterého se účastnilo celkem 18 jezdců z 9 týmů.

Už kvalifikace ukázala, že favorité šampionátu budou zajíždět ty nejlepší časy na této jezdecky náročné trati a pak i celý závod povedou až do konce. Mezi jezdci je Mount Panorama tratí buď oblíbenou nebo neoblíbenou… nic mezi tím neexistuje. Tato trať v letošní sezóně Mercedes-Benz Virtual GP 2023 patří mezi ty náročnější. A hned jako první prověřila připravenost všech týmů a jezdců.

Náš tým vstupuje do šampionátu, jako nováček. Cílem je nasbírat zkušenosti, poznat Mercedes-AMG GT3 Evo, se kterým se pojede prvních 6 závodů z 12 a také se porovnat se soupeři.

První závod dopadl pro náš tým dle očekávání. Petr Nezhyba se umístil na 14. místě v kvalifikaci a Michal Dráber se kvalifikoval na 18. místě. Pro tento závod bylo našim úkolem přivézt auto do cíle a získat první body do šampionátu. A to se povedlo. Petr Nezhyba dojel do cíle na pěkném 12. místě a získal tak první 4 body a předvedl pár pěkných soubojů během závodu. Michal Dráber dojel na 14. místě, kdy bohužel během závodu trochu víc opřel auto o bariéru kolem trati a utrhl si přední spoiler na autě. Díky tomu neměl patřičnou rychlost a začal ztrácet. I přesto dovezl auto do cíle a získal 2 body do šampionátu.

Petr Nezhyba: „Závod proběhl víceméně dle očekávání a dá se říct i přání. Kvalifikace se povedla na 14. pozici, se kterou jsem se přetahoval první půlku závodu s Davidem Urbančíkem a měli jsme pár pěkných momentů. Do žádného většího souboje jsem se ale nepouštěl, protože jsem si nebyl na této trati vůbec jistý a chtěl jsem auto dovézt do cíle. Výsledná 12. pozice je pro mě úspěchem. Je to první závod a uvidíme, co bude dál.„

Michal Dráber: „Čekal jsem, že první závod pro mě bude složitý. Z této trati mám obrovský respekt. Hlavně jsem nechtěl udělat chybu a vyřadit se ze závodu. Ideální závodní pace jsem našel až v půlce závodu, což ale bylo pozdě a ztrátu už jsem nedokázal stáhnout. A navíc jsem bohužel trochu víc opřel auto o svodidla a utrhl jsem spoiler. Pro příští závod to chce mnohem víc tréninku.“

Další závod náš tým pojede na okruhu Daytona 28.3.2023. Pro tento závod je cílem opět atakovat TOP 10 a opět získat více bodů.

    Záznam ze závodu na YT Virtual GP