Tým Janík Motorsport pokračoval v testovacím programu v Brně

Ve dnech 3. a 4. dubna 2024 pokračovalo rozsáhlé testování závodní techniky týmu Janík Motorsport a to tentokrát na automotodromu v Brně. Vedle toho byla příprava zaměřena na mladé juniory, které čekají premiérové závody již tento měsíc.

Premiérový start ve speciálu Hyundai Elantra N TCR čeká na konci dubna v Maďarsku Jiřího Zbožínka. Nejprve zrepasovanou Elantru N TCR prohnal po trati loni absolutně třetí v šampionátu TCR Eastern Europe Adam Kout a následně najížděl cenné kilometry pod vedením Adama Jiří Zbožínek.

Napilno měli také polští junioři Julian Smiechowski (Clio Cup) a Franěk Halatnik (F4), kteří si již podruhé vyzkoušeli své závodní speciály. Cenné rady jim předávali jak inženýři, tak i zkušený jezdec Václav Janík. Do formule 4 usedl ve čtvrtek také motokárový jezdec Jan Koller.

Carlo Czepiel ani Petr Koukola nejsou v týmu žádnými nováčky. Poprvé spolu ale sdílejí jednu sedačku. Oba se střídali ve voze KTM X-BOW GTX, se kterým budou bojovat v rámci vytrvalostního závodu v rámci víkendu ESET Cupu.

V provozu bylo také KTM X-BOW R, za jehož volantem se střídali jezdci z amatérských sérií. Také jezdci Milan Haboň a Milan Bernát přijeli po 2 leté pauze otestovat vůz KTM X-BOW GTX.

Okruhové Clio si vyzkoušel i Jakub Šrámek. Již tento víkend s ním pojede v rámci MČR v závodech automobilů do vrchu prolog na Slovakia Ringu. Nezůstal však jen u Clia a na řadu přišlo i KTM X-BOW GTX.

Tým Janík Motorsport již balí svůj závodní kamion, který se v sobotu 6. dubna vypraví na Slovakia Ring, kde budou Václav Janík, David Dědek, Jiří Svoboda a Jakub Šrámek bojovat o první letošní body.