Tým Janík Motorsport v úvodním kole Virtual GP bodoval hned dvakrát

V úterý 12. března proběhl první závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP, kde náš tým Janík Motorsport startuje již druhou sezónu. Z úvodního závodu sezóny si náš tým odnesl dvojité body.

Sezóna šampionátu Virtual GP odstartovala na nelehkém okruhu Mount Panorama. Naši jezdci Tomáš Hora a Petr Hermoch si do letošní sezóny dali za cíl umístit se v konečném bodovém ohodnocení alespoň v TOP 3, a tak do úvodního kola vstupovali s myšlenkou na co nejlepší výsledky.

Tomáš Hora měl kvalifikaci dobře rozjetou a hned po prvním pokusu zajel sedmý nejlepší čas. Jelikož mohl ještě vyjet a pokusit se o lepší umístění, neváhal a zkusil zaútočit na TOP 5. Bohužel nedotočil zatáčku a skončil ve zdi. Nakonec do závodu startoval z osmého místa. Petr Hermoch se musel spokojit s místem devátým, protože jeho nejrychlejší pokus narušil pomalý vůz před ním.

Obou jezdcům se start závodu povedl, a dokonce dokázali získat lepší pozice. Na konci prvního kola došlo totiž ke kolizi vozů z jiných týmů a Tomáš i Petr poskočili dopředu. V závodě bylo pro oba důležité dojet na bodech, a to se i povedlo. Tomáš skončil na šestém místě a vybojoval deset bodů. Petr se umístil hned za ním na místě sedmém s devíti body. Janík Motorsport je tak v úvodu sezóny na čtvrtém místě v umístění týmů.

Tomáš Hora je ale i přes šestou pozici s výsledkem nespokojený. „Závod se vyvíjel o něco lépe. Při startu jsem skočil na sedmé místo a snažil se dohnat jezdce z Lenovo Legion. Na konci prvního kola došlo ke kolizi a já jsem tak poskočil o místo kupředu. Šesté místo bylo dobré, ale stále pro mě byl výsledek neuspokojivý. Míra Svoboda z Lenovo Legion měl velmi dobré tempo a dá se říct, že bylo totožné s mým. Na trati jsem dělal drobné chyby, ale stačily na to, aby se mi dvojice Lenovo stále vzdalovala a změna nepřišla ani po zastávce v boxech. Byť jsem doufal, že mi brzká zastávka a výměna pneumatik pomůže, nebylo tomu tak a tempo bylo stále stejné. Konečný výsledek po protnutí cíle bylo šesté místo.“

„S výsledkem nejsem příliš spokojen, kvůli drobným chybám a pokažené kvalifikaci, ale doufám, že to v následujícím závodě napravím,“ dodal.

„Na startu jsem si pozici udržel, tlačil jsem se ale na jezdce před sebou a díky zmatku na konci prvního kola jsem se posunul na sedmé místo. Plán byl dotáhnout se na Toma, šetřit palivo a po zastávkách zkusit zabojovat s oběma vozy Lenovo Legion, ale auto mi vůbec nefungovalo jako v trénincích a dost jsem bojoval s řízením. Po pár kolech jsem usoudil že bude lepší netlačit a spíš držet náskok na auta za sebou,“ vyjádřil se i Petr Hermoch.

„Dovezli jsme to na šestém a sedmém místě, což je celkem dobrý začátek, ale budeme se muset podívat na to, proč byl najednou tým Lenovo Legion o tolik rychlejší. Další závod je na Daytoně, kde si myslím že budou šance vyrovnanější.“

Dalším závodním okruhem bude Daytona. Tento závod se pojede v úterý 26. března a naši jezdci se znovu pokusí umístit na nejlepších pozicích.

    Záznam ze závodu na YT Virtual GP