Janík Motorsport přivítal dalšího významného partnera do svých řad

Jsme velmi nadšení, že mezi námi můžeme přivítat velmi důležitého partnera, který je ve svém oboru na samotném vrcholu a tím je společnost Lenovo. Věříme, že prostřednictvím produktů značky Lenovo budeme i nadále odvádět kvalitní práci nejen během závodních víkendů a bude se podílet na profesním růstu celého týmu.

Globální technologický lídr Lenovo patří mezi průkopníky moderních technologií a neustále hledá cesty, jak zapojit inovace do všech oblastí, od domácností přes vzdělávací a výzkumné organizace až po velké nadnárodní korporace. Svá špičková řešení již řadu let přináší také do vrcholového motoristického sportu prostřednictvím partnerství s organizátory závodů formule 1 či motocyklovým týmem Ducati.

Spolupráce se přitom týká nejen dodávek výkonných stolních počítačů nebo odolných notebooků. Díky svému širokému portfoliu produktů a služeb dokáže společnost Lenovo poskytnout týmům komplexní řešení například pro rychlejší ukládání a zpracování dat v reálném čase. Pomocí technologií pro datovou analýzu, umělou inteligenci či chytrou spolupráci pomáhá Lenovo zlepšit fungování jednotlivých týmů, zvýšit výkon na trati a podpořit technologický pokrok ve sportu.

Po vzoru globálního vedení se české zastoupení společnosti Lenovo rozhodlo navázat spolupráci s českým závodním týmem Janík Motorsport a pomoci jim k ještě lepším výkonům v další sezóně. 

S týmem Janík Motorsport sdílíme vášeň pro výkon, inovace a vítězství. Motorsport už není jenom otázkou lepších a silnějších strojů nebo výběru talentovaných pilotů. Stále více rozlišujícím faktorem jsou také technologie a vybavení v zázemí, které umožňuje týmům efektivně trénovat, činit důležitá rozhodnutí před závody či dokonce analyzovat údaje z vozu a závodní dráhy v reálném čase. Jsme rádi, že naše technologická řešení budou od nynějška přispívat k celkovému úspěchu týmu Janík Motorsport,“ říká Martina Kavanová, head of marketing ze společnosti Lenovo.

„Jsem velmi rád, že u nás můžeme přivítat tak významného partnera jako je značka Lenovo, která je naprostou špičkou v počítačových technologiích. Pro nás je jejich technologie významná a jsme velmi rádi za partnera, který se v motorsportu objevuje i na nejvyšší úrovni, například ve formuli 1. Věříme, že díky technologii značky Lenovo nás čeká velký posun kupředu,“ řekl Václav Janík, majitel týmu.