Nový okruh Jerez ve Španělsku přivítal jezdce šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023

Již 9. závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023 přinesl relativně poklidné závody. Okruh Jerez ve Španělsku se jel v tomto šampionátu úplně poprvé, a tak to byla pro jezdce určitě milá změna a také výzva vyzkoušet si něco nového.

V celém závodu proběhlo tentokrát méně havárií a celkově byl závod klidnější, ve srovnání se závody, které se jely na okruhu Spielberg nebo Hungaroring.

Naši jezdci pro tento závod nastoupili ve formátu Michal Dráber a Lukáš Uhlík, který musel naskočit do kokpitu Dallara F3 za svého kolegu Petra Nezhybu, a pro kterého to tedy byla i premiéra v šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2023.

Michal Dráber se bohužel celou sezónu trápí, jak v kategorii GT3, tak i teď v kategorii F3. I přesto, že je vidět zlepšení každým závodem, stále to nestačí, aby atakoval TOP10 skupinu závodníků. Pro poslední 3 závody má Michal naplánovaný intenzivnější tréninky, které snad přinesou tížené ovoce v podobě bodů pro tým. Michal dojel hlavní závod na 16. místě.

Lukáš Uhlík se své premiéry zhostil dobře. Dokázal se držet časově celého pole a zbytečně neriskoval v bojích se svými soupeři. Cílem bylo dovézt auto do cíle. A to se povedlo a přidalo to také bodový zisk pro celý tým. Lukáš se umísti v hlavním závodě na 15. místě.

Další závod se jede na okruhu Nürburgring v Německu, a to 10.10.2023.