Timothy Pala pokračoval čtvrtým kolem na slavném italském okruhu Imola

Závodní sezona šampionátu European Series esportového zástupce Janík Motorsport  Timothyho Palu pokračovala čtvrtým kolem na slavném italském okruhu Imola. Výsledky našeho jezdce mají stoupající tendenci a Timothy z pozice nováčka nejen v šampionátu, ale i ve virtuálním světě počítačových závodů dává o sobě hlasitě vědět. Po 3 závodech mu patří v celkovém pořadí skvělé 6.místo z 44 jezdců. Cíl pro Imolu byl tak jasný, pokračovat ve sbírání bodů a zkušeností.

Závod začal tradičně kvalifikací a náš pilot bohužel přišel o svůj nejlepší čas z důvodu nedodržení traťových limitů. Timothy tak startoval do závodu z 15.místa. Startovat uprostřed závodního pole je ve virtuálních závodech vždy ošemetné a Honda NSX EVO GT3 v barvách Janík Motorsport byla v prvních kolech v tvrdém boji s ostatními jezdci. Timothy úvodní kola zvládnul bez vážnějšího kontaktu a vydal se vstříc hodinovému závodu. Průběžně zrychloval a na jeho jízdě byla vidět narůstající jistota. Bohužel přišel průjezd legendární zatáčkou Acque Minerali, ve kterém šla naše týmová Honda mimo trať, nastal propad na 19.místo a počátek další stíhací jízdy. Timothy se z tohoto momentu rychle oklepal a jak je jeho zvykem začal zajíždět rychlá a hlavně konzistentní kola. Ve zbývajících minutách závodu se vyvaroval dalších chyb a svojí Hondu dovezl do cíle na solidním 13. místě.

A jak svou jízdu viděl samotný pilot? : “Nejtěžší závod dosavadní sezony. Trať nesedla mě, ani Hondě, se kterou závodím. Úvod závodu byl hodně náročný, ve středu pole se to doslova “mlelo” a také jsem schytal pár ran. Naštěstí se to tentokrát obešlo bez většího poškození aerodynamiky vozu. Poté, co se mi uvolnila trať, jsem začal zrychlovat. Udělal jsem chybu a obrubník mě katapultoval mimo trať. V cíli je to nakonec 13. místo, ze kterého nejsem nadšen, ale body do tabulky bereme.”

Tímto závodem se šampionát přehoupl do své druhé poloviny a Timothy bude mít další šanci bojovat o body již ve středu 3.5.2023 od 20:00. Na účastníky ERS Championship čeká opravdová výzva a to slavný Australský okruh Mount Panorama Bathurst. 

    ACC - ERS Imola Round4